• För oss är Hemsedal ett självklart val.

 • Här finns backar och offpist som passar alla.

 • Morgon och kvällsåkning ingår i liftkortet.

 • 70 000kvm barnområde

 • Bo bekvämt och nära backen.

 • Hemsedal har en fallhöjd på 810m.

 • Hemsedal kallas de skandinaviska alperna.

 • Åk buss med oss eller kör egen bil

 • Hemsedal har snögaranti från 22 nov till 3 maj

 • Hemsedals högsta alpina topp ligger på 1495möh

 • Hemsedals längsta nerfart är 6km

 • ”TROGENKUNDRABATT” Få 500kr rabatt på din andra resa

Ring oss: 0303–960 85

Buss eller bil till Hemsedal

Våra bussar avgår varje torsdag från november till avslutningshelgen i maj!

Informationen uppdaterades den 13 oktober, 2016


Resa med buss.

Priserna på paketresor som redovisas är per person och inga övriga avgifter tillkommer. Priserna har dessutom en valutagaranti så priset kommer inte justeras pga. valutaändringar.

 

Det finns även möjlighet att lägga till övriga tillval via Softresor, så som sängkläder , mat, skidhyra osv.

Samtliga av Softresors paketresor går från Lisebergs södra entré i Göteborg med möjligheten att hämta upp grupper från 20 personer eller fler på önskad plats i Göteborgsområdet.
Vi hämtar även bokningar på fler än 6 resande i Kungsbacka vid överenskommelse.
Vid hämtning söder om Kungsbacka tillkommer en extra “upphämtningskostnad”.

 

Weekendresorna avgår på torsdagar kl 15:00 och kör sedan E6 med möjlighet att efter överenskommelse stiga på enligt tidtabellen. På vägen gör vi ett matstopp i Norge vid 18:00 tiden på 45 min och beräknar att komma upp till första inkvarteringen vid 22-23 tiden.

 

Mittveckoresorna avgår på söndagar kl 12:00 och kör sedan E6 med möjlighet att efter överenskommelse stiga på enligt tidtabellen. På vägen gör vi ett matstopp i Norge vid 15:00 tiden på 45 min och beräknar att komma upp till första inkvarteringen vid 19-20 tiden.

Samtliga avgångar finner du på vår söksida.

 

Resan

På bussarna finns våra reseledare med för att förenkla din resa. På uppresan får du information om vad som händer i och utanför backen och hjälp med incheckningen vid ankomsten till Hemsedal. Två av dagarna bjuder vi under förmiddagen på varm saft och kakor i backen. Första dagen finns det även en skidlärare på plats som man kan få lite tips och ideér ifrån. Efter saften finns det även möjlighet att åka med lärare i ca 30 min utan kostnad. Först till kvarn gäller! Det finns också möjlighet att åka med en av våra reseledare på en enklare pistvisning på ca 30 min. 
Någon av kvällarna kommer din reseledare och besöker dig för att se till att allt är till belåtenhet. Då får du även ytterligare information om vad som gäller vid utcheckning och kommande hemresa.
Hemresedagen samlas vi vid bussarna senast kl 14:30 och åker från Hemsedal så fort bussen är lastad med beräknad ankomst till Göteborg 22-23 tiden.

 

 

Påstigningsplats Weekend Mittvecka
 GBG; Liseberg Södra entrén (Samling) 14:30 11:30
 GBG;
Liseberg Södra entrén (Avresa)
15:00 12:00
Kungälv;
Hlp Kungälvsmotet (vid motorvägen)
15:20 12:20
Stenungsundsmotet;
Busshållplatsen
15:40  12:40
Ljungskile;
Bussshållplatsen
 15:50  12:50
Uddevalla;
Torp Busshållplatsen E & D
16:00  13:00
Håby Terminalen, Munkedal
 16:15 13:15
Tanum Rasta
 16:40  13:40
Oslo;
Hotell Opera Vid centralstationen
 19:10  16:10
Hemsedal
Hemsedal

 22-23:00  19-20:00

 

 

 

 

 

 

 

Resa med bil.

 

Priserna som redovisas är per person och inga övriga avgifter tillkommer. Priserna har dessutom en valutagaranti så priset kommer inte justeras pga. valutaändringar.

 

NYCKLAR OCH LIFTKORT.

 

Nycklar hämtas ut i receptionen för respektive boende. Liftkort hämtas ut i receptionen i Välkomstcenter 1 eller 2 vid ankomst eller första skiddagen. Se faktura för mer info kring respektive boende.

 

Vägbeskrivning.

 

 

Vägbeskrivning Göteborg- Hemsedal via Oslo.

(Länk till Google maps)

Vägbeskrivning Göteborg- Hemsedal via Drammen.

(Länk till Google maps)

 

Vägtullar.

 

Det finns runt 50 betalstationer i Norge, de flesta med automatisk betalning. Andra har separata filer för AutoPASS och för manuell betalning.

Automatiska betalstationer

 

De flesta betalstationer i Norge är automatiska. Det innebär att du helt enkelt passerar utan att stanna. Ditt registreringsnummer fotograferas och avgiften dras automatiskt från ditt konto. Har du inte registrerat ditt kreditkort via Internet, kan du i stället stanna och betala på någon bensinstation i närheten – följ skylten “KR-service”.

Om du inte stannar till och betalar inom tre arbetsdagar får du en faktura med posten utan någon extra debitering. Fordon som inte är registrerade i Norge faktureras genom Euro Parking Collection plc (EPC) i London.

 

Övriga betalstationer

 

Vissa betalstationer har olika filer för AutoPASS och manuell betalning. Tänk på att du riskerar böter om du kör förbi i AutoPASS-filen utan avtal om AutoPASS.

Reflexväst

 

Minst en reflexväst per bil är obligatoriskt.

 

Mobiltelefon

 

Det är ett lagbrott att tala i handhållen mobiltelefon under körning.

 

Dubbdäck.

 

Användning av dubbdäck är tillåtet från 1 november till första söndagen efter påskhelgen. Även om det är lagligt att köra med dubbdäck under denna period, måste du betala dubbdäck vid körning i Oslo. Kostnad 30 Nok/dygn.

 

Betala via SMS.

 

Skicka meddelande kodord Pigg Oslo och [registreringsnr] till 72777

Ex: PIGG  OSLO ABC 123 
För tung bil (över 3500kg) skicka kodord PIGG Tung OSLO och [registreringsnr.] till 72777

Ex: PIGG TUNG OSLO ABC 123 

 

Bekräftelse
Du får ett bekräftelse-SMS. SMS -tjänsten är ej giltig förrän bekräftelse mottagits.

Skicka inte flera meddelanden om du inte får ett felmeddelande. Vid stor nätverkstrafik kan väntetiden vara upp till 15 minuter. Vid problem med returmeddelande, ring Teletopia 815 50 650.

 

Betala på plats.

 

Betalstationer finns vid infarterna till Oslo där man kan köpa dagsbiljetter. Biljetten gäller från inköpsdatum och placeras synligt i bilens ruta.

 

Om det händer en olycka

 

Du måste ha en röd varningstriangel och en gul reflexväst i bilen, om du skulle få motorstopp eller om det skulle inträffa en olycka. Nödtelefoner är utplacerade i bergspass och i tunnlar. Sök hjälp på följande nummer:
 • Brandkår: 110
 • Polis: 112
 • Ambulans: 113

Motorstopp & väghjälp

Du måste ha en röd varningstriangel och en gul reflexväst i bilen, om du skulle få motorstopp eller om det skulle inträffa en olycka. Du kan ringa följande nummer dygnet runt om bilen måste bärgas eller om du behöver teknisk hjälp:
 • NAF: 810 00 505 (lokal taxa)
 • Falken: 02 222 (gratisnummer)
 • Viking: 06 000 (gratisnummer)

 

Övrigt.

 

Hastighetsgränser

 

Vanligen är hastighetsgränsen på norska vägar 80km/h.

 • Bostadsområden: Ibland så lågt som 30 km/tim. Se upp för farthinder i vägbanan, de är inte alltid skyltade.
 • Tätbebyggt område/stadsområde: 50 km/tim.
 • Tvåfilig väg och motorväg: 90 km/tim eller 100 km/tim.
 • Fordon med högsta tillåtna last över 3,5 ton samt motorfordon som drar husvagn får inte överstiga 80km/tim, även om den lokala hastighetsgränsen är högre. Fordon som drar husvagn utan broms med vikt över 300 kilo får inte överstiga 60 km/tim även om den lokala hastighetsgränsen är högre.

 

Bergspass

 

I bergspass finns det ofta långa nedförsbackar som kan orsaka att bromsarna blir överhettade. Det kan dock undvikas genom att lägga i en låg växel(samma växel du skulle använda om du körde upp för backen). Då behöver du inte bromsa så hårt, vilket i sin tur betyder att bromsarna inte hettas upp lika fort.

I uppförsbackar får bilen jobba extra mycket vilket kan leda till att den blir överhettad. Håll ett öga på bilens temperaturmätare.

 

Bilkörning och alkohol

 

Alkohol påverkar omdömet och körförmågan. Den lagliga gränsen går vid 0,2 promille alkohol i blodet. Rattfylleri ger allvarliga påföljder. Vissa mediciner skall undvikas om du tänker köra bil.

Dessa är märkta med röd varningstriangel.

 

Strålkastare

 

Liksom i Sverige måste alla fordon alltid ha halvljuset tänt under färd. Det gäller även motorcyklar och mopeder. Att ha med sig extra glödlampor till strålkastarna rekommenderas.

 

 

Säkerhetsbälten

 

Säkerhetsbälte är obligatoriskt. Alla barn måste vara ordentligt fastspända i godkänd utrustning som lämpar sig för deras ålder, storlek och vikt. Barn som är kortare än 1,35 meter måste ha sina egna barnstolar, spädbarn ska ligga i barnsäng. Barn som väger mer än 36 kg eller som är över 1,35 meter långa kan sitta i vanligt säte.

 

Däck

 

Sommardäck måsta ha minst 1,6mm mönsterdjup och på vinterdäck måste mönsterdjupet vara minst 3,0mm.

Fordon får inte användas om de inte har tillräckligt väggrepp för vägbanan.

Under vintern måste du använda vinterdäck med eller utan dubbar. Åretruntdäck kan också användas.

Användning av dubbdäck är tillåten från 1 november till första söndagen efter påskhelgen. Dubbdäck får även användas utanför dessa perioder om vädret så kräver.