• För oss är Hemsedal ett självklart val.

 • Här finns backar och offpist som passar alla.

 • Morgon och kvällsåkning ingår i liftkortet.

 • 70 000kvm barnområde

 • Bo bekvämt och nära backen.

 • Hemsedal har en fallhöjd på 810m.

 • Hemsedal kallas de skandinaviska alperna.

 • Åk buss med oss eller kör egen bil

 • Hemsedal har snögaranti från 22 nov till 3 maj

 • Hemsedals högsta alpina topp ligger på 1495möh

 • Hemsedals längsta nerfart är 6km

 • ”TROGENKUNDRABATT” Få 500kr rabatt på din andra resa

Ring oss: 0303–960 85

Evenemangskalender


11-12 mars Hemsedal JR Freeride

Friåkningstävling för juniorer mellan 6- 18 år. Tävlingen kommer att genomföras i  närheten av Hemsedal skidcenter. Det är öppet för 150 deltagare. Tävlingen arrangeras av Hemsedal Freex.

 

30 mars- 2 april  Skeive Ski

Skeive Ski arrangerar en aktiv, social och rolig skidhelg med ett varierat program de fyra dagarna festivalen pågår. Det blir skid- och snowboardkurs och roliga tävlingar. Dessutom blir det underhållning, after ski och gay-fester och mycket mer.

Arrangör är Skeive Ski. Läs mer på www.skeiveski.no.

 

1 april Hemsedal Up N’ Down 2017

1april  går Hemsedal Up N’ Down avstapeln, ett liftbaserat skidlopp där lårmusklerna får bekänna färg. Tävlingen är öppen för alla, oavsett om du är en “vanlig” nöjesåkare eller gillar att trycka på lite mer i pisten.

 

7 april-16 april Påsk i Hemsedal
Påsken är en av vinterns absoluta höjdpunkter med många nya och gamla arrangemang i kalendern. Det blir konserter och DJ:er på uteställena och after ski utomhus med grillning och god stämning.
För barnen blir det skidaktiviteter under Valles Påskfest 14 april  och för lite äldre fartfantaster upprepar vi fjolårets succé med utförstävlingen Rally to the Valley från toppen av Totten 2 ned till Skistua.

 

13 april Hemsedal Parallellslalom Cup

Tävlingen passar hela familjen och går av stapeln i BMW X-Drive Race Arena i pist 20. Deltagarna möter varandra två och två så det blir väldigt spännande och underhållande för både deltagare och publik.

Varje åk avgörs man-mot-man enligt utslagsmetoden tills en vinnare kan utses. Det är totalt 6 klasser och maximalt 32 deltagare i varje klass.

Tävlingen hålls i BMW X-Drive Race Arena i pist 20. Pisten är 350 meter lång och har ett portavstånd på ca 25 meter (storslalom).

 

15 april Ralley to the Valley
Ett av påskens största arrangemang är det spektakulära påskloppet, Ralley to The Valley, på påskafton, lördagen den 15 april.

Om Ralley to the Valley

Vem som helst över 16 år kan anmäla sig till loppet och det koras en vinnare i herrklassen och en i damklassen. Starten går nedanför toppen av Totten 2 och målet

är vid Skistua.

 

Startskottet går när liftarna har stängt för dagen. Deltagarna tar sig därefter 100 meter upp till skidanläggningens högsta punkt, 1 450 meter över havet, för att hitta sina skidor. Därefter är det bara kasta sig ut i backen och ta sig så snabbt som möjligt ned för fjället.

Alla som deltar måste bära hjälm och vi rekommenderar användning av ryggskydd. Fartdräkt får inte användas. Vi uppmanar alla att visa hänsyn och respekt i allmänhet för andra deltagare och skidgäster och att följa reglerna för skidvett. Skidor kan läggas ut från 16.00. Alla deltagare måste fylla i och skriva på  ansvarsfriskrivning som lämnas in vid hämtning av startnummer. Alla deltagare under 18 år måste ha ansvarsfriskrivningen underskriven av målsman. Kostar 100 nok att delta.

 

28- 30 april Hemsedal Winter Games
Hemsedal Winter Games arrangeras i Hemsedal för sjätte året i rad. Arrangemanget är en storslagen markering av alpinsäsongens slut där både unga utövare och Norgeeliten samlas för tävlingar i slalom, storslalom och super-G.

Vi väntar i år omkring 1000 alpina åkare till arrangemanget, som därmed är ett av Skandinaviens allra största alpinevenemang.

 

29  april Valles Familjedag

Valle bjuder in till fest. Valles cup går av stapeln i Valleland under dagen med en rad olika händelser. Nedan följer programmet:

10.30: Valles Cup i Valleland

12.00: Korvgrillning i Valleland

13.30: Valles scootertax uppsamling i Valleland

14.00: Parksession i parken vid Valleland

 

6 maj The Bang Salom

Mikkel Bang och den levande legenden Terje Håkonsen bjuder in  till Banked Slalom i Hemsedal. Förra året var det först året och anmälningen fylldes på kort tid. Missa inte möjligheten att mäta dig med dina vänner  och de tillresta proffsen.

Utrustning: Det råder alltid hjälmtvång under tävlingar i Hemsedal Skisenter och vi uppmuntrar också till användning av annan skyddsutrustning, exempelvis ryggskydd.

 

 

6-7 maj 1. Mai Festivalen i Hemsedal
Hemsedal Skisenter och Skistua Hemsedal rundar som vanligt av vintersäsongen med stil och bjuder in skidentusiaster och Hemsedalsvänner till den traditionsrika första majfestivalen.

Det blir skidåkning, fest och god stämning i backen både fredag och lördag när vi sätter punkt för den sista skiddagen, söndagen den 7 maj.